Kodin kestot ry on aloittanut toimintansa Kestovaippayhdistys-nimellä vuonna 2004. Yhdistys on valtakunnallisesti toimiva edunvalvonta- ja harrastejärjestö, jonka tarkoitus on edistää ja tehdä tunnetuksi kestotuotteiden käyttöä […]
Organisaatio/hanke: Yritykset (175)
Maatalous on kehittynyt viime vuosisatamme puolivälistä asti kemiallisen ja teknillisten innovaatioiden johtamana. Ei voida kiistää, etteikö kehitys olisi tuonut mukanaan viljelyn tehostamisen hyötyjä. Hevonen on […]
From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Leipä on suurin yksittäinen hävikkiruoka Suomessa. Kuluttajat ovat tottuneet laajaan valikoimaan tuoretta leipää, joten hävikkiä syntyy väistämättä, sillä leivän kiertoaika on lyhyt. Leipää jää hävikkiin […]
Haastattelussa Riku ja Lauri esittelevät palvelua: Katso videolta mitä käyttäjät ovat palvelusta mieltä: Fiksuoruoka.fi on vuonna 2016 perustettu nopeasti kasvava verkkopalvelu, josta voi tilata postipakettina […]
Luonnonvarakeskus kokeilee ja kehittää keinoja ruuantuotannon kestävyyden parantamiseksi, monesta eri näkökulmasta. LIFE IP Circwaste -hankkeen osaprojektissa on selvitetty millä tavalla kotimaiset kasviksia ja juureksia jalostavat yritykset […]
Sampaanalanlahden satama-alueen täytössä hyödynnettiin teollisuusalueella muodostuvia sivuvirtoja sekä pilaantuneita sedimenttejä. Hankkeen tavoitteena oli säästää neitseellistä kiviainesta, vähentää ilmastopäästöjä sekä jätteen muodostumista ja saada aikaan taloudellisia […]
Kiertomaa Oy on perustanut Turun Saramäkeen materiaaliterminaalin, jossa ylijäämäkivi- ja maa-ainesten sekä viherjätteiden kierrättäminen ja varastointi onnistuu tehokkaasti. Saramäen 75 hehtaarin laajuinen materiaaliterminaali sijaitsee vain […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]